Οι 12 Οίκοι του αστρολογικού χάρτη

αστρο-μαθαίνω γενέθλιο ωροσκόπιο

Ποια είναι η ερμηνεία και η σημασία των 12 Οίκων σε έναν αστρολογικό χάρτη;

 1. Οίκος Γενικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Ο 1ος Οίκος συνδέεται με την προβολή της προσωπικότητας του ατόμου πάνω στον κόσμο. Έχει μεγάλη σχέση με τη προσωπική εμφάνιση και ειδικά με το κεφάλι. Ο πρώτος οίκος προσφέρει μεγάλη αυτογνωσία και εγωπάθεια. Οι πλανήτες που τοποθετούνται σε αυτό τον οίκο παίζουν σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα και στην ένταση της εικόνας ενός ατόμου. Είτε για καλό είτε για κακό το άτομο ταυτίζεται έντονα με αυτούς. Ο οίκος έχει σχέση με αυτήν ακριβώς την διαδικασία της γέννησης και το μεταίχμιο του πρώτου οίκου – ο Ωροσκόπος – είναι το σημείο της μετάβασης από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Αυτός ο οίκος μπορεί να θεωρηθεί σαν καθαρή έκφραση της προσωπικότητας και προβολή της ύπαρξης.
 2. Οίκος Γενικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΑ Ο 2ος οίκος συνδέεται με την εξερεύνηση της υλικής πλευράς του φυσικού κόσμου. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ έχουν σχέση με τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία καθενός και την αίσθηση της προσωπικής αξίας. Αυτός ο οίκος έχει μεγάλη σχέση με τα οικονομικά, το προσωπικό εισόδημα και τα χαρίσματα του ατόμου που αφορούν την ικανότητά του για κέρδος. Οι δύσκολες πλανητικές θέσεις σε αυτόν τον οίκο υποσκάπτουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας και προκαλούν έμμονες ιδέες σχετικά με την οικονομική ασφάλεια.
 3. Οίκος Γενικά ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο 3ος Οίκος περιγράφει τις πνευματικές ικανότητες και εμπειρίες στην διάρκεια της ζωής που έχουν σχέση με τη μάθηση και την επικοινωνία. Εδώ παρουσιάζονται οι αδελφοί και οι αδερφές, καθώς και τα πρώτα σχολικά χρόνια. Τα περισσότερα εκπαιδευτικά ζητήματα της παιδικής ηλικίας έχουν σχέση με αυτόν τον οίκο. Ο 3ος οίκος έχει επίσης σχέση με το γειτονικό περιβαντολογικό δίκτυο και τον ταξιδιωτικό εξοπλισμό. Αυτοκίνητα, τρένα, ποδήλατα, γράμματα, τηλέφωνα και κάθε εμπειρία που συνδέεται με αυτά τα μέσα αντανακλάται στις πλανητικές θέσεις αυτού του οίκου.
 4. Οίκος Γενικά ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο 4ος οίκος συνδέεται με το οικείο περιβάλλον. Ειδικά αναφέρεται στους γονείς και την συναισθηματική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Οι πλανήτες εδώ περιγράφουν το είδος του σπιτιού που αρέσει σε κάποιον και το είδος των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι. Αυτός ο οίκος έχει επίσης να κάνει με την προσωπική καταγωγή – συνήθως από την πλευρά του πατέρα. Οι πλανήτες εδώ εκφράζονται με ένα ιδιωτικό και κλειστό τρόπο, παρουσιάζοντας τους οικογενειακούς δεσμούς. Οι δύσκολες πλανητικές θέσεις δείχνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος στο σπίτι. Ο 4ος οίκος δείχνει την συναισθηματική ταύτιση και την αίσθηση της ένταξης. Αυτό καλύπτει τα πάντα από την ασφάλεια του σπιτιού έως τα σύνορα του έθνους στο οποίος κάποιος ανήκει.f Wisdom – Αποσπάσματα Βιβλίου
 5. Οίκος Γενικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ο 5ος οίκος συνδέεται με τη δημιουργική έκφραση της προσωπικότητας και την ανάπτυξη της αίσθησης της προσωπικής ασφάλειας μέσα από την αυτοπεποίθηση. Οι πλανήτες εδώ αντανακλούν την πορεία της προσωπικής ανάπτυξης στην παιδική ηλικία, την ικανότητα για παιχνίδι και αυθορμητισμό και την έκφραση της προσωπικότητας. Αργότερα στη ζωή αυτό αντανακλάται στα παιδιά που κάποιος επιλέγει να έχει, στις δημιουργικές δραστηριότητες, στις ρομαντικές χαρές, στις ερωτικές απολαύσεις και στις ερωτικές σχέσεις – με άλλα λόγια σε κάθε δραστηριότητα ου κάνει τη προσωπικότητα να αντανακλάται στα μάτια του κόσμου. Αυτός ο οίκος συνδέεται επίσης με την ικανότητα για παρακινδυνευμένες ενέργειες από καθαρή αγάπη για την ζωή.
 6. Οίκος Γενικά ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Ο 6ος Οίκος συνδέεται με την ενσωμάτωση του ατόμου στο εργασιακό του περιβάλλον. Οι καθημερινές δουλειές και η ρουτίνα καθώς και όλες οι απαραίτητες υποχρεώσεις της ζωής αντανακλώνται στον οίκο αυτό. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ δείχνουν τα πλεονεκτήματα ή τις δυσκολίες που βιώνει κάποιος στις εργασιακές του σχέσεις. Αυτός ο οίκος, δείχνει την κατάσταση των σωματικών λειτουργιών – με άλλα λόγια συνδέεται με την υγεία σε βιολογικό επίπεδο. Οι πλανήτες στον 6ο οίκο δείχνουν το είδος της εργασίας με το οποίο ασχολείται κάποιος και τους συναδέλφους με τους οποίους συνδέεται. Σε ένα γενικότερο επίπεδο ο 6ος οίκος έχει σχέση με τους εργαζομένους και τη γραφειοκρατία.
 7. Οίκος Γενικά ΣΧΕΣΕΙΣ Ο 7ος οίκος συνδέεται με τις κοινωνικές σχέσεις – τις καθημερινές επαφές με τους άλλους σε κοινωνικό επίπεδο. Αν ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει τον «Εαυτό» ο 7ος αντιπροσωπεύει τους «Άλλους». Οι πλανήτες εδώ δείχνουν τους ανθρώπους που κάποιος επιλέγει να έχει σχέση μαζί τους σε σταθερή βάση και ειδικά τον σύντροφο της ζωής τους. Στην πραγματικότητα οι πλανήτες στον 7ο οίκο δείχνουν τις ιδιότητες που κάποιος αρνείται στον εαυτό του και τις οποίες προβάλει στους άλλου. Τόσο οι εχθροί όσο και τα αγαπημένα πρόσωπα υποδηλώνονται από αυτόν τον οίκο καθώς και οι δύο περιπτώσεις συνδέονται με το φαινόμενο της προβολής.
 8. Οίκος Γενικά ΚΡΥΦΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ Ο 8ος οίκος συνδέεται με τις στενές σχέσεις με τους άλλους. Είναι ο οίκος της κρεβατοκάμαρας, όπου κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα ανέκφραστα συναισθήματα που έχουν απωθηθεί στη διάρκεια της ημέρας. Έτσι ο 8ος οίκος έχει σχέση με την ικανότητα σεξουαλικής προσέγγισης. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ δείχνουν την ευκολία ή δυσκολία με την οποία χαλαρώνεις τις συναισθηματικές άμυνες. Οι μεγάλες συναισθηματικές ανησυχίες και τα ψυχικά τραύματα συνδέονται με τον οίκο αυτό. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ εκφράζονται κρυφά και αντανακλούν τα άλυτα συναισθηματικά ζητήματα. Ο 8ος οίκος αντανακλά τα συναισθήματα που προκαλούνται στους άλλους. Αυτός ο οίκος έχει επίσης να κάνει με τις κρυφές δυνάμεις της κοινωνίας που αφορούν τα οικονομικά, όπως τράπεζες, εφορίες καθώς επίσης κληρονομιές και τα χρήματα των άλλων. Έχει επίσης σχέση με τον αποκρυφισμό, τις ψυχολογικές δυνάμεις, τον θάνατο και την μετά θάνατον κατάσταση.
 9. Οίκος Γενικά ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ Ο 9ος οίκος συνδέεται με την ανάγκη για απόκτηση διορατικότητας και αντίληψης για τη ζωή. Αναφέρεται στην προσωπική εμπειρία ή την έλλειψη βιώματος ενός ατόμου σε σχέση με την θρησκεία, τον Θεό ή το φιλοσοφικό νόημα της ζωής. Έχει σχέση επίσης με την ανώτατη εκπαίδευση, τις πνευματικές πεποιθήσεις και την πνευματική επιρροή πάνω στους άλλους. Ο 9ος οίκος δείχνει την ανάγκη για διεύρυνση των προσωπικών οριζόντων μέσα από την εκπαίδευση ή τα ταξίδια. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ δείχνουν τη φύση και την μορφή της γνώσης που προκύπτει στη διάρκεια της ζωής του ατόμου, καθώς και τη στάση του ατόμου προς τις ψυχικές και πνευματικές ασθένειες.
 10. Οίκος Γενικά ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ Ο 10ος οίκος συνδέεται με τα συγκεκριμένα επαγγελματικά επιτεύγματα στη ζωή. Στη νεαρή ηλικία ο οίκος αντανακλά την επίδραση της επαγγελματικής ζωής των γονιών καθώς και τις προσδοκίες τους στις προσωπικές φιλοδοξίες ενός ατόμου. Οι πλανήτες που τοποθετούνται εδώ δείχνουν το είδος της σχέσης ου ένα άτομο έχει με τους ανθρώπους της εξουσίας και το είδος των διοικητικών χαρισμάτων που κάποιος έχει. Αυτός είναι ένας ισχυρός οίκος και η πλανητική επιρροή εδώ φέρνει κοινωνική καταξίωση και κάποια επαγγελματική επιτυχία.
 11. Οίκος Γενικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο 11ος οίκος έχει σχέση με τις φιλίες, τις ομάδες και τα άλλα είδη κοινωνικών σχέσεων – δείχνει την ανάγκη για ασφαλή κοινωνική ζωή. Συνδέεται επίσης με τα κοινωνικά ιδανικά και η πλανητική ενέργεια βρίσκει εφαρμογή μέσα από τη κοινωνική ή πολιτική απασχόληση σε μια ομάδα. Αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει τα όνειρα και τις ελπίδες που κάποιος έχει για το μέλλον, όχι μόνο για το άτομό του, αλλά για τον κόσμο γενικότερα. Οι πλανήτες εδώ δείχνουν την ευκολία ή δυσκολία με την οποία κάποιος ενσωματώνεται πρώτα στο σχολείο και αργότερα στους κοινωνικούς κύκλους όπου επιλέγει να συχνάζει. Ο 11ος οίκος μπορεί επίσης να υποδηλώνει τις σχέσεις κάποιου με παιδία που δεν συνδέονται μαζί του με το ίδιο αίμα.
 12. Οίκος Γενικά ΔΙΑΛΥΣΗ Ο 12ος οίκος είναι ο πιο διακριτικός από όλους τους οίκους και η πλανητική του ενέργεια εκδηλώνεται με έναν αόρατο και ιδιωτικό τρόπο. Είναι ο εσωτερικός κόσμος της ψυχής που έχει σημασία εδώ. Οι πλανήτες σε αυτό τον οίκο εκδηλώνονται σε ένα περισσότερα ψυχικό επίπεδο, δημιουργώντας ένα κόσμο ονείρων και φαντασίας. Υπάρχει στενή επαφή με τη «φύση» ή τον «Θεό» σε αυτό τον οίκο. Οι πλανήτες εδώ δρουν κάπως σαν τους χαμαιλέοντες, αλλάζοντας χρώμα ανάλογα με τη περίσταση. Εδώ όλα διαλύονται και τα εγκόσμια ενδιαφέροντα «πνίγονται». Αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει τη διάλυση των υλικών καταστάσεων και την επαφή με το σύμπαν. Έχει επίσης σχέση με τις αρρώστιες και απομονωμένα ιδρύματα.

IC Γενικά ΡΙΖΕΣ Το Immum Coeli ή μεταίχμιο του 4ου οίκου, υποδηλώνει το σκοτεινότερο σημείο της νύχτας και τοποθετείται ακριβώς αντίθετα από το υψηλότερο σημείο στο οποίο ο Ήλιος ανέρχεται το Μεσημέρι. Αυτό το μεσονύκτιο σημείο συμβολίζει το μεγάλο υπόγειο ποταμό του συλλογικά ασυνείδητου και τη βαθιά χαμένη επαφή με τη προγονική κληρονομιά. Είναι τα θεμέλια του ωροσκοπίου – ο συναισθηματικός βράχος πάνω στον οποίο οικοδομείται το υπόλοιπο της ζωής. Ο 4ος οίκος ξεκινά σε αυτό το σημείο – και αντιπροσωπεύει τη προσωπική οικογενειακή κληρονομιά και το συναισθηματικό περιβάλλον στη ρίζα της ύπαρξης.