ΟΙ 30 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TRANSIT ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

αστρο-μαθαίνω διελεύσεις πλανητών

 

 1. Οι είκοσι ημέρες πριν τα γενέθλια κάποιου και οι είκοσι επόμενες, είναι πολύ σημαντικές ημέρες, ταυτόχρονα θετικές και αρνητικές. Τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς πραγματοποιούνται αυτές τις σαράντα ημέρες.
 2. Η ημέρα των γενεθλίων κάποιου είναι πραγματικά ειδική και μπορούν εκπληκτικά γεγονότα να συμβούν.
 3. Εάν υπάρχει μια σειρά από γενέθλια με μικρή διάφορα σε ένα ζεύγος ατόμων σε μια οικογένεια ή πολύ στενών συγγενών, αυτές οι μέρες μπορούν να θεωρούνται εκρηκτικές: μπορεί να δώσουν το έναυσμα για την πραγματοποίηση μιας σειράς δυνατών γεγονότων της χρονιάς.
 4. Να θυμάστε όταν ο ωροσκόπος ή ο Ήλιος της ηλιακής επιστροφής πέφτει στον 1ο, 6ο, ή 12 οίκο, με σχεδόν χωρίς μεγάλη διαφορά δύναμης μεταξύ τους, να περιμένετε να έχετε μια πολύ φορτική, επικίνδυνη, κρίσιμη και κακόκεφη χρονιά σε μια ή περισσότερες όψεις της ζωής: όχι μόνο με την υγεία, εργασία ή ερωτική ζωή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είναι μια χρονιά που θα την θυμάστε για χρόνια. Όταν αυτοί οι οίκοι βάλλονται σε μια ηλιακή επιστροφή, να περιμένετε προβλήματα γύρω σας, σε όλους τους τομείς της ζωής: προβλήματα στον έρωτα, στην υγεία, με τη δικαιοσύνη, με οικονομικά, με θανάτους κτλ.
 5. Ένας πολύ απλός κανόνας ισχύει για τον Άρη στον 12ο, 6ο ή 1ο οίκο της ηλιακής επιστροφής. Αυτή η θέση μόνη της μπορεί να είναι αρκετή να χαλάσει μια χρονιά, κατά την οποία τα άλλα στοιχεία της ηλιακής επιστροφής ή οι διελεύσεις συντάσσονται για μια καλή χρονιά.
 6. Όταν διαβάζετε μια ηλιακή επιστροφή να επικεντρώνεστε σε λίγα, αλλά πολύ σημαντικά στοιχεία:

 

σε ποιον οίκο του γενεθλίου χάρτη πέφτει ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής 

 

σε ποιον οίκο της ηλιακής επιστροφής τοποθετείται ο ήλιος της ηλιακής επιστροφής

 

ποιοι οίκοι της ηλιακής επιστροφής κατέχονται από κακεργέτες πλανήτες, ιδιαίτερα ο Άρης.

 

Δεν συνιστώ  να συγκεντρώνετε άλλα στοιχεία, όπως αν υπάρχουν ανάδρομοι πλανήτες ή τι όψεις υπάρχουν. Αν θεωρήσουμε την ακέραιη δύναμη της προηγούμενης λίστας, οι όψεις στην ηλιακή επιστροφή είναι σαν δεκαδικά κλάσματα. Για παράδειγμα, ο Άρης στο 12ο οίκο της ηλιακής επιστροφής κάποιου εξηντάχρονου ατόμου, είναι πάντα εξαιρετικά επικίνδυνος, ανεξάρτητα αν είναι ανάδρομος ή όχι και ανεξάρτητα αν είναι σε έξαρση, εξορία ή πτώση.

 

 1. Ο 7ος οίκος σχεδόν πάντα αναφέρεται σε νομικά έγγραφα, νομικά προβλήματα, πολέμους όλων των ειδών, σοβαρές εντάσεις, δυνατές διαφωνίες, παρεξηγήσεις με το συνέταιρο, χωρισμούς σε γενικές περιπτώσεις ή εκδηλώσεις εχθρότητας. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί επίσης να φέρει πράξεις βίας, απαγωγής, κλοπής, απώλειας της περιουσίας κτλ.
 2. Ο Δίας και ο Ήλιος (και στις διελεύσεις, αλλά και στις ηλιακές επιστροφές), στον 2ο, 7ο και 8ο οίκο λειτουργούν ανάποδα. Μπορεί να μετατρέψουν μια υγιή κατάσταση στην αντίθετη. Φέρνουν θύελλα εκεί που υπάρχει ηρεμία και ειρήνη εκεί που υπάρχει πόλεμος.
 3. Όταν ο 2ος ή / και ο 8ος οίκος συμμετέχουν, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, προβλέπουν μια σκληρή εκροή χρημάτων, πραγματική απώλεια χρημάτων και σπάνια αναφέρονται σε εισροές.
 4. Ο 11ος οίκος συχνά συσχετίζεται με το θάνατο και με απώλειες, πολύ περισσότερο από τον 8ο ο οποίος αναφέρεται περισσότερο σε οικονομικά θέματα και πολύ λίγο σε θάνατο. Ο 8ος οίκος αναφέρεται περισσότερο σε οικονομικά προβλήματα.
 5. Πολύ συχνά ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, αλλά πολύ περισσότερο ο Πλούτωνας, στις διελεύσεις τους σε τρίγωνα και εξάγωνα, προβλέπουν προβλήματα.
 6. Να έχετε κατά νου και να εξετάζετε ότι μεταξύ των transit, τα ημιτετράγωνα και τα sesquisquares είναι πολύ σημαντικά, ακριβώς τα ίδια όπως τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις. Μην τα υποτιμάτε, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να υποτιμηθεί η κατάσταση. Από την άλλη μεριά, τα εξάγωνα, τα ημιεξάγωνα και τα πεντάγωνα, είναι λιγότερο σημαντικά.
 7. Ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής όταν βρίσκεται στον 10ο οίκο φέρνει σχεδόν πολύ θετικά γεγονότα. Σε αντίθεση, ο Δίας στο μεσουράνημα της ηλιακής επιστροφής έχει ασθενέστερα γεγονότα, τα οποία έχουν μικρότερο αντίκτυπο από τον ωροσκόπο της ηλιακής επιστροφής στον 10ο οίκο του γενεθλίου.
 8. Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής πέφτει στον 10ο οίκο με κακούς transit όπως ο Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας στο μεσουράνημα, ή κακές όψεις με τον ωροσκόπο, με Ήλιο ή με Σελήνη (συμπεριλαμβανόμενου και τις αντιθέσεις), δείχνει πιθανές ζημιές: είναι αρκετά σχετικά προβλήματα και δυσκολίες οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν.
 9. Κατά τη διάρκεια των ημερών που υπάρχουν πολλές όψεις, είτε θετικές είτε αρνητικές, θα πρέπει να περιμένετε αρκετά γεγονότα να συμβούν. Πρέπει να στρέψετε τις κεραίες σας σε αυτές τις ημέρες και να είστε σε συναγερμό για κάτι.
 10. Μερικές από τις πιο δραματικές στιγμές στη ζωή ενός ατόμου, προκύπτουν όταν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις του Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα μεταξύ του Ηλίου, ωροσκόπου, μεσουρανήματος, ή Σελήνης εκτός της ηλιακής επιστροφής με τον ωροσκόπο, τον Ήλιο ή τον Άρη στον 1ο , 6ο ή 12ο οίκο της ηλιακής επιστροφής. Δεν μπορείτε να παραβλέψετε αυτήν τη σύμπτωση.
 11. Transits και ηλιακές επιστροφές κορυφώνουν ότι υπάρχει δυνητικά. Λέγοντας ότι κάποιο πρόσωπο γεννήθηκε με κακό Ουρανό στον 8ο, λέμε ότι όταν ο transit Ουρανός κάνει αντίθεση σε αυτή τη θέση γέννησης, ένα πράγμα θα μπορούσατε να περιμένετε: έντονες οικονομικές δυσκολίες στο άτομο.
 12. Τα θετικά γεγονότα του 10ου οίκου της ηλιακής επιστροφής, μπορεί να φέρουν ένα μόνο γεγονός, όχι υποχρεωτικά μια σειρά θετικών γεγονότων.
 13. Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι τρεις μεταβλητές περιγράφουν την εξέλιξη της πορείας της ζωής ενός άνθρωπου: οι γενετικές πληροφορίες, ο αστρικός καθορισμός και η κουλτούρα, η ιστορικότητα, ο πολιτισμός της περιόδου που λαμβάνουν μέρος.
 14. Όταν προσπαθείτε να βρείτε μια ημερομηνία κάποιου γεγονότος μιας συγκεκριμένης ηλιακής επιστροφής,, πρέπει να δείτε τις σεληνιακές επιστροφές, καθώς και τις διελεύσεις των γρήγορων πλανητών. Αν για παράδειγμα η ηλιακή επιστροφή προαναγγέλλει ένα κακό έτος, θα πρέπει να δείτε την πορεία του Άρη στη διάρκεια της χρονιάς με τον Ήλιο, τον ωροσκόπο, το μεσουράνημα και τη Σελήνη. Εάν η ηλιακή επιστροφή δείχνει μια καλή χρονιά, να δείτε τους transit Δία και Αφροδίτη.
 15. Πολλοί πιστεύουν ότι οι ερμηνείες των διελεύσεων μπορούν να εφαρμόζονται και στις ηλιακές επιστροφές. Αλλά αυτό δεν ισχύει.
 16. Εάν οι αναγνώσεις των διελεύσεων και των ηλιακών επιστροφών, ακυρώνει η μια την άλλη, κάντε τα ακόλουθα. Εάν οι διελεύσεις είναι πολύ κακές απειλητικές, ενώ οι ηλιακές επιστροφές είναι ουδέτερες, τότε η χρονιά δεν θα φέρει δραματικά γεγονότα. Αντίθετα αν οι διελεύσεις είναι ουδέτερες και οι ηλιακές επιστροφές κακές, τότε να περιμένετε μια δύσκολη και επικίνδυνη χρονιά.
 17. Ποιες είναι οι ανοχές των διελεύσεων; Αυτό εξαρτάται από την ταχύτητα των πλανητών. Η δράση των γρήγορων πλανητών όπως ο Ήλιος, Ερμής, Σελήνη, Αφροδίτη και Άρης έχουν ανοχή πέντε μοίρες πριν και πέντε μετά από την όψη ακριβείας. Ο Δίας και ο Κρόνος έχουν μια ανοχή τριών μοιρών περίπου. Ο Πλούτωνας έχει μια μοίρα, αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.
 18. Οι διελεύσεις του Άρη τείνουν να προκαλέσουν γεγονότα όταν για παράδειγμα έρχεται στην όψη, παρά όταν φεύγει.
 19. Οι διελεύσεις μπορούν να θεωρηθούν ότι με κάποιο τρόπο είναι και θετικές και αρνητικές, ανεξάρτητα από τη φύση τους, τρίγωνα ή τετράγωνα. Εξετάστε τις ηλιακές επιστροφές για να δείτε αν μια διέλευση είναι θετική ή αρνητική.
 20. Να θυμάστε ότι ο 8ος οίκος αναφέρεται σε φυλακή.
 21. Η Τριπλή διέλευση είναι περισσότερο σοβαρή από μια απλή. Πολλές φορές ένας πλανήτης γίνεται ανάδρομος και περνάει από κάποιο σημείο τρεις φορές.
 22. Οι διελεύσεις των πλανητών, ιδιαίτερα των αργών, στους οίκους – ακόμα και σε άδειους οίκους – έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και μας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες.
 23. Για μια έγκυρη πρόβλεψη καλό είναι να γυρνάμε πίσω στο χρόνο και να δούμε τι ακριβώς είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας ανάλογης διέλευσης από το ίδιο σημείο και τι γεγονότα είχαν διαδραματιστεί.
 24. Ο βασικός πυλώνας μιας ανάγνωσης μιας ηλιακής επιστροφής είναι να δώσετε τη μικρότερη σημασία στις όψεις.