Τα μυστικά της επανασύνδεσης

άρθρα αστρο-ψυχολογία

Χώρισα… και τώρα; Μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας όταν βρεθούμε σε αυτήν τη θέση. Σε αυτήν την κατάσταση έχουμε μπροστά μας δύο επιλογές: ή προχωράμε μπροστά ή προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να επανασυνδεθούμε με το αγαπημένο μας πρόσωπο. Τι είναι καλύτερο για μας; Αυτός είναι ένας προβληματισμός που μόνο εμείς μπορούμε να βρούμε τη λύση, αφού είναι καθαρά μια δική μας και προσωπική επιλογή.

Δεν θέλουμε να δούμε το θέμα από την άποψη της ψυχολογίας και να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί μπορεί να έχουμε την επιθυμία να επανασυνδεθούμε με το αγαπημένο μας πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα μας με την γνώμονα την επιθυμία της επασυνδέσεως, προσπαθώντας να βρούμε τρόπους και να σας δώσουμε συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσετε να καταφέρετε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Κανόνας 1ος

Το κινητό μας τηλέφωνο δεν θα πρέπει να είναι η επέκταση του χεριού μας. Μόλις χωρίσουμε ανακαλύπτουμε ότι η τηλεφωνική μας συσκευή έχει μια βασική λειτουργία: τα μηνύματα. Τώρα γιατί τόσο καιρό δεν το είχαμε ανακαλύψει, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Κανόνας 2ος

Δεν δείχνουμε τις  αδυναμίες σας στο έτερον ήμισυ. Τόσο καιρό που συνδεόμασταν μαζί του, τι νομίζετε, δεν τις έχει καταλάβει; Ξαφνικά ανακαλύψατε δύο βασικές λέξεις οι οποίες δεν υπήρχαν στο προσωπικό σας λεξικό: σε αγαπάω και μου λείπεις. Τόσο καιρό γιατί δεν τις είχατε ανακαλύψει;

Κανόνας 3ος

Μια άλλη λέξη που και αυτή είναι πολλή βασική αλλά οι περισσότεροι αγνοούν είναι η συγνώμη. Μεγάλη κουβέντα την οποία δεν μπορούμε να αναλύσουμε τώρα, αλλά υπάρχει σε προηγούμενο άρθρο μας αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Η συγνώμη είναι μια λέξη τεράστιας δυναμικής και ουσίας. Δείχνει πολλά πράγματα και προπάντων αναγνώριση. Πόσες φορές ζητήσατε συγνώμη για κάποιο λάθος σας από το σύντροφό σας; Μάλλον καμία. Η συγνώμη δεν είναι αδυναμία, αλλά αντίθετα δείχνει δύναμη και ειλικρίνεια.

Κανόνας 4ος

Ξεχάστε τις ιστορικές αναδρομές. Το τι έχει κάνει ο ένας στον άλλον δεν είναι ο κύριος στόχος σας. Όταν θέλετε μια επανασύνδεση, θα πρέπει να μην τη δείτε ανταγωνιστικά και εγωιστικά. Μήπως ο εγωισμός είναι η αιτία του χωρισμού σας κα δεν σας επέτρεπε να αντιληφθείτε γεγονότα και καταστάσεις;

Κανόνας 5ος

Να αποκτήσετε ενσυναίσθηση. Τι είναι αυτό; Με απλά λόγια θα πρέπει να μάθετε να ζείτε την κάθε σας στιγμή με το σύντροφό σας και να απολαμβάνετε τα συναισθήματα που σας προσφέρει με τον δικό του τρόπο.

Κανόνας 6ος

Μην προσπαθείτε να καταλάβετε τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του με τη δική σας λογική. Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας και αντίληψης. Αν θέλετε να του περάσετε τα μυνήματα σας, θα πρέπει να καταλάβετε πρώτα τον τρόπο σκέψης και αντίληψής του. Μάθαιτε να διαχειρίζεστε το σύντροφό σας και δεχτείτε τη διαφορετικότητά του.

Κανόνας 7ος

Στην κλασσική ερώτηση γιατί χωρίσατε, σίγουρα θα ρίξετε τις ευθύνες αλλού. Σε μια σχέση και οι δύο έχουν τις ευθύνες τους. Μήπως είναι καιρός να αναλάβετε και σεις τις δικές σας;

Μην μετατρέψετε κάθε σας προσπάθεια επανασύνδεσης σε έναν διαρκή αγώνα τένις.

Αυτοί οι κανόνες για αρχή θα σας βοηθήσουν να πλησιάσετε την ουσία του προβλήματός σας και θα σας αυξήσουν τις ελπίδες να πετύχετε την επανασύνδεση με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αργότερα θα επανέλθουμε στο θέμα μας με συμπληρωματικά άρθρα.